10/08/2017

Sädehoidosta aiheutui selkäranganytimen turvotus josta Sairaalaan 28.9.-2.10.2017

Syksy on tullut tännekkin 27.9.17
28.9.17 Sädehoito aloitettiin tampereen yliopistollisessa sairaalassa  lannenikaman etäpesäkkeeseen. Olin kovin hyvällä mielellä kaikkien kommellusten jälkeen, mitä tyttäreni kanssa sitä ennen tapahtui. No oli naurussa pitelemistä, ollaan sen verran pösilö pari ,että jätän ne kertomatta.

Ensimmäisen 10minuutin sädetyksen jälkeen lähdettiin kotimatkalla 100km päähän. Käytiin jossakin Pirkanhovissa syömässä sämpylät matkalla.
Sitten alkoi paha olo velloa päässä ja sisimmässä. Oksetti ja pyörrytti. Sain pidettyä oksennuksen kotiin asti.
Kun kotioven avasin,juoksin vessaan oksentamaan.
Päässä pyöri ja oksennusta tuli koko illan sappinesteeseen asti. En edes tajunnut asiaa yhdistää sädehoitoon,vielä.
Koska ei rintarangan sädehoidossa vuosi sitten ollut tullut mitään oireita.

29.9.17 taas matkattiin Tampereelle oli hiukka parempi olo kuin eilen illalla.
Kerroin sädehoidossa ,että olin oksentanut eilen kaiken mitä söin ja sappea kokoillan. Annettiin pahoinvointilääke ja sanoivat,että sädehoito aiheuttaa sen pahan olon.
Ihmettelin, koska kukaan ei ollut tälläsestä mahdollisuudesta mitään puhunut.

Kotimatkalla käytiin taas matkanvarrella jotain haukkaamassa, mutta ei oikein saanut taaskaan alas mitään vaan kuvottava olo oli päässä sekä elimistössä.
Kuin olisin liidellyt ja heikottaa kokoajan.
Kun pääsin kotiin menin nukkumaan, kun en pysynyt pystyssä.
Klo 16 piti herätä saunaan, mietin menenkö ja pysynkö pystyssä.
Oli alkaneet kovat säryt lantiossa,selässä ja reidet oli aivan tulessa.
Menin saunaan josko suihku auttaisi asiaa, kun niin outo olo ja kivut lisääntyy.Pysyn juuri ja juuri pystyssä suihkussa seinään nojaten.
Sain jotenkin yön nukuttua,mutta en pystynyt syömään mitään.
Lauantaina kivut yltyy jo niin pahaksi ,että kävelen vaan koska se helpottaa,mutta jos istun tai makaan alkaa kovat luustokipu lantiossa ja reidet aivan tulessa ja särkee kuin nuorena satakertaisessa kasvukivuissa.
Illalla itken ja kävelen ja menen kyyryssä.
Mietin soitanko ambulanssin.🚑en kehtaa.
En voi tajuata, mikä mulla on.
Kivut hipoo 10 luokkaa, kuin olisi jatkuva synnytyskipu kokoajan päällä.
Rasvaan jalat ice power kylmägeelillä ja suihkutan kipusuihketta ja sänkyyn.
Herään yöllä taas kipuun ja kävelen ja kävelen. laitan kylmägeeliä ja itken.
Sunnuntaina päivällä vähän helpompaa kun kävelen ja kävelen.

Illalla piti katsoa miss suomi 2017 kisat, kun koitan sohvalla maata,ei,ei onnistu niin hirveet kivut selässä,lantiossa,lonkissa ja reisissä.APUAAAA 😣😥😱
Tytär tulee käymään ja sanoo, nyt äiti joko ambulanssi tai lähet hänen mukana sairaalaan päivystykseen.
1.10.17 siis kiidämme sairaalaan, josta mut otetaan heti sisälle.
Siellä kiva maata, kun on ensiavussa vuoteilla jos jonkinlaista ihmistä, yksi tiputtaa ittensä sängystä kännissä ja yksi paukuttelee jatkuvasti jne,,,taas alkaa hysteerinen nauraminen tyttären kanssa. Olen kivusta,väsymyksestä ja kaikesta jo niin sekaisin.
Tytär säätelee sänkyä ,että pääsen makaamaan ja hups painaa väärästä ja sänky menee kaksinkerroin ja taas nauretaan hysteerisenä, tulee mieleen elokuva "mies ja alaston ase" jossa sen päähenkilö on niin pöljä kuten mekin.Onneksi en ollut vielä sängyssä, ja kaksinkerroin.Ehkä kipu olisi lähtenyt hetkessä.
hiukka pilakuvaa, kun tytär vei mut sairaalaan 1.10.2017

Laitetaan käteen kanyyli, mistä annetaan kipulääkettä, ei auta mitään.
Kirurgi tulee tapaamaan 3 tunnin kuluttua ja selittää,että mulla on lannenikaman sädetyksestä selkärangan ydin turvonnut, mikä aiheuttaa nämä kivut,eikä oikein ole lääkettä joka auttaisi. (myöhemmin syöpälääkäri toteaa,että ei ole selkäydin turvotuksesta kyse vaan raju reagtio kun mahan kautta sädetetty lannenikamaa sentäs isolla annoksella 8Gy ,kun normi on 2Gy) elimistö ei sitä kestänytkään.
Tytär lähtee kotiin ja mut siirretään tehovalvontaan.
Saan morfiinia mahaan ruiskeena ja kestää 4 tuntia siitä ennenkuin nukahdan ja kipu laantuu.
Herään 4 tunnin kuluttua maanantai aamuna, kun hoitaja herättää aamupalalle.
Lääkäri käy ja kertoo kans ,mitä heidän mielestä tässä tapahtunut ja saan myös lonkkiin kortisooni piikit ja kivut on laantuneet, paitsi oksennan jatkuvasti.
Soitan sädehoitoon Tampereelle ja sanon ,että en pääse hoitoihin, koska olen sairaalassa ja sädetys aiheuttanut tälläset haitat. Sädelääkäri vaan sanonut ,että kyllä pitää tulla.
hah mä sairaalassa enkä pysy edes tolpillani ja pitäs muka taas mennä hakemaan kauheat kivut. Sanoin,että saatte mut ottaa sinne sairaalaan sisälle ,koska en tollasta kipua enää kestä.
Vähäkuin olisi puulle puhunut ja kertonut mitä itse koen.
Siihen sitten loppui sädehoito 2 kertaan. oksensin vielä muutamia päiviä ja tosi heikko olo , ei enää kunnolla ole nälkäkään. Heikko olo on kestänyt nyt 2viikkoa,ei ole nälkä ...ja aina kummallinen olotila... Että tälläinen tapaus jälleen...


Ei kommentteja: